tisdag 4 februari 2014

Försiktigt optimistisk...

I går kunde Nellie äntligen gå till skolan igen efter att ha varit sjuk och hängig i över en vecka. Hon är inte 100% sig själv ännu men 99,7%.

Veckans bokstav i skolan är Q och Nellie säger Q som i kuckeliku, hon är för go!

Veckans första överraskning kom på habiliteringen i går då vi äntligen efter 10 månaders kämpande fick arbetsbilderna som kommer underlätta mycket för Nellies kommunikation framöver. Äntligen! =0) Det är den tredje logopeden vi träffat på habiliteringen sedan Nellie fick sin diagnos, tyvärr har de tidigare slutat eller fått nya tjänster. På den nya logopedens första dag på jobbet, efter hennes första träff med Nellie så fick vi arbetsmaterialet i handen med en gång! Tänk vad rätt människa på rätt plats kan göra skillnad! =0)

Communicate In Print. =0)

Veckans andra överraskning kom idag då det i media uppmärksammades att på fredag kommer det presenteras en studie i Göteborg som kan påverka framtiden för många med Autism. Psykiatriprofessorn Christopher Gillberg kan i ny forskning visa att vissa former av autism kan behandlas. Redan i juni 2013 publicerade han tillsammans med andra forskare en vetenskaplig artikel om sina teorier. Nu på fredag ska de nya rönen presentera vid Gillbergcentrum i Göteborg på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Jag ser verkligen fram emot detta men med försiktig optimism. Det har funnits många rön och påstådda studier om huruvida olika ämne och medvetna handlingar ska påverka olika autistiska tillstånd, det senaste har varit uteslutandet av gluten och mjölkproteiner i dess kost. Dessa tidigare teorier har oftast inte haft några medicinska eller vetenskapliga referenser att luta sig på, inte heller varit framgångsrika i längden. Denna gången är det annorlunda vilket gör det mycket mer trovärdigt initialt. Jag vågar dock inte riktigt tro på det för än jag får uppleva resultatet själv, men hoppet är det sista som överger en.


Jag kommer fortsätta jobba med Nellie som vi gjort tidigare vilket har resulterat i enormt stor utveckling hitintills. Det är ju inte ens säkert att Nellie är rätt kandidat eller har rätt form av autism för eventuell framtida medicinering enligt denna nya studie, men det får framtiden utse. Mitt främsta mål är att stödja henne i hennes utveckling och hjälpa till att sprida medvetenheten och kunskapen om autism vidare. Visar det sig att det i framtiden finns en behandling som lindrar de autistiska symptomen så är det ett glädjande besked för många människor och familjer som lever med autism.

Inga kommentarer: