...detta är precis vad vi läser nu på högskolan, riktigt intressant faktiskt.
Poängen är verkligen att "vi kan om vi bara vill" och inte BARA tänker på pengar.
Vi måste tänka ekologi tillsammans med en socialt och ekonomisk hållbarhet.
Personligen köper jag hellre kött för några få kr dyrare/kg om jag vet att det är svenskt och det garanterar att djuren haft det bra och inte har transporterats land och rike runt.
Närproduktion är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart i Sverige idag, varför köper vi inte bara det då?
Själv har jag hela frysen full av närproducerat kött och det är jag stolt över.
Tyvärr finns det produkter, kryddor, kaffe och godsaker som inte går att odla i Sverige, men om vi håller oss till att importera "bara" det som vi inte själv kan odla av klimatskäl och sen lever på vårt eget bördiga Svearike så borde väl världen kunna se bättre ut för våra barnbarn och barnbarns barn.
Bara en tanke!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar