söndag 18 maj 2014

Borås Djurpark...


I helgen passade vi på att ta tillfället i akt, fånga dagen och ge efter dotterns veckolånga tjat om att åka och titta på elefanter. Det började redan förra söndagen med att Nellie prompt ville se elefanter, giraffer och apor. Hon har hela veckan med hela kroppen visat vad hon ville se, kliat sig som en apa, sträckt på sig så högt hon kunde för att illustrera en giraff och avslutat med att leka elefant och svängt med armen som en snabel. Det gick med andra ord inte att undgå exakt vad hon ville!

Det var bara till att börja planera helgens aktiviteter och fundera ut var vi skulle åka. Kolmården var första tanken men den övergav vi ganska snabbt eftersom det ligger längre bort än en realistisk dagstur med två överenergiska barn i bilen. Nästa tanke var Köpenhamn ZOO, men vår tidigare erfarenhet av det stället är bara beklämmande, det är tragiskt att hitta på fastkedjade djur som bara sitter och gungar fram och tillbaka i små inhägnader. Det är i och för sig nästan 10 år sedan vi var där sist, så förhoppningsvis har mycket blivit förbättrat. Till sist googlade vi elefanter i svenska djurparker och konstaterade att Borås Djurpark lår närmast.

Det var två pigga barn som slog upp ögonen i lördagsmorse och både åt sin frukost och klädde sig utan tjat. :0) Med mat och fika för hela dagen i bagaget drog vi iväg i solskenet. Vi han inte mer än en knapp kilometer när lillebror redan börjar: Är vi snart framme...

Förutom stopp för att ta blodsocker och ge insulin gick det relativt snabbt att köra till Borås och Djurparken var trevlig att gå i. Nellie visade i princip ingen orolighet över alla okända människor och ståhej som föregick runtomkring henne i djurparken. Hon klättrade obemärkt upp i lekställningar och åkte rutschkana med en massa barn hon inte kände. Men gudarna ska veta att hon gick med bestämda steg och hade brått till elefanterna! Vi åkte också tågsafari utan bekymmer.

Gladare än gladast var Nisse hela dagen!

Nellie lika så... =0)

Spännande och på tryggt avstånd från de STORA kissarna. 

Ha ha ha, bilden talar för sig själv! 

Äntligen nådde vi fram till elefanterna.

En bonus vara att det fanns en elefantunge! =0)

Den största elefanterna nådde 
upp över muren nära åskådarna.

Den stackaren av elefanterna som var lite mindre 
hade det lite jobbigare att nå upp till kanten!

Nisse fick en långsnablad beundrare!

Frågar vi barnen så var det en perfekt dag, 
då känner man sig som förälder mycket nöjd! =0)

Inga kommentarer: