fredag 3 januari 2014

Nellies första termin i skolan...

Det har gått en hel termin sedan Nellie började förskoleklassen i skolan. Jag var lite nervös hur det skulle gå och om hon skulle klara av de högre kraven som ställs på henne i jämförelse med dagis/förskolan. Skulle hon klara av att sitta och lyssna, ta instruktioner från sin lärare och delta i aktiviteterna precis som de andra barnen i klassen? Men jag fick snabbt konstaterat att jag underskattat min duktiga dotter och det visade sig att förskolans utmaning fick henne att blomstra och utvecklas i precis rätt riktning. Hon har börjat lära sig skriva, räkna och är kreativ i sina lärprocesser! =0)

Vi valde att Nellie stannade kvar inom "I Ur & Skur" där hon tidigare gått på dagis eftersom de också har en superbra liten skola på Herrevads klosterområde, bara ett stenkast ifrån förskolan där lillebror Nisse fortfarande går kvar. Det är en liten skola med ca 35 elever som Nellie alla känner igen sedan tidigare eftersom majoriteten har gått på hennes förskola. Personalen känner hon också igen och hennes klass är liten, 7 st. elever. Tack vare bra lärare och hennes jätteduktiga assistent Rebecka (och extra assistent Elin) så har höstterminen gått över förväntan och bjudit på överraskande positiv utveckling nästan varje vecka. Nellie trivs och har flera kompisar som hjälper henne och tar hand om henne på rasterna. Nellie har också börjat bli mycket mer social är tidigare, hon bjuds oftare in till lek av de andra barnen samt tar själv initiativ till lek med dem tillbaka. =0)

Under vårterminen ska Nellie genomgå en ny utvecklingsbedömning , den första gjordes när hon var 4 år i samband med att hon fick sin autismdiagnos. Den nya bedömningen som ska vara vägvisande hurvida hon ska fortsätta in i 1.an tillsammans med sina kompisar eller om man måste tänka om och kanske hitta någon annan lösning på hennes framtida skolgång. Nellie trivs så bra som hon har det idag, så vi hoppas att utvecklingsbedömningen visar att hon kan fortsatta i vanlig skola!

Vill ni läsa mer om I Ur och Skurs skolverksamhet så titta in på deras hemsida!

http://194.68.33.244/iurochskur/index.htm

Första dagen i förskoleklassen.
Skolbyggnaden i bakgrunden.
 
Det är en glad tös som gillar att gå i skolan.
 
Klätterrepen tillhör favorittillhållet på skolgården.
 
Nellie på skolutflykt till Magnarp.
Foto: Rebecka Christiansson
 
Nellie arbetar koncentrerat sidan om sin kompis Isabell.
Foto: Rebecka Christiansson

Inga kommentarer: