söndag 12 januari 2014

Nu är julen slut...

I morgon är det 20 dagar efter jul, och enligt svensk tradition ska julen ut! Istället för att här på bloggen ha julgransplundring så tänkte jag skriva några rader om vår jul.

Julen kom och gick i ett ögonblick, och eftersom jag jobbade halva tiden så känns det lite som jag missat julen, i alla fall allt ledighetsmys i mellandagarna. Julafton tillbringades som vanligt i Ekeby tillsamman med tjocka släkten och vi åt så det stod ur öronen på oss. Kalle Anka, förväntansfulla barn (och vuxna), tomten som bankar hårt på dörren och avslutningsvis matkoma och Karl-Bertil Johnsson, ja med andra ord bara det bästa som julafton hade att erbjuda. Tack till alla inblandade!

Nisse gick glatt fram till tomten, bockade djupt och fick julklappar, Nellie bockade mest djupt in under kuddarna i soffan men fick fina julklappar ändå. Mamma fick snällt gå fram och niga inför tomten och ta emot hennes klappar i stället. "Lika glad är jag för det, men gladast blev nog Nellie"... Tralla la, tralla la... ♪♫♪♫...

Nellie hade haft full koll på Julen enda sedan Halloween och har pratat om nordpolen, renar och julklappar varje dag. Polarexpressen gick varm i Dvd:n, lika så andra Disney Julfilmer. Varje kväll skippande vi godnattsagan och låg istället tillsammans i hennes säng och tittade på dagens avsnitt av julkalendern i iPaden. Hon gillade verkligen den! Det var riktigt mysigt att ligga där tillsammans och titta, hon var så engagerad! Nisse har haft klart för sig sedan midsommar vad han skulle önska sig i julklapp, traktor med vagn och polisbilar! Precis detta fick han också och ingen var lyckligare än han. Nu finns det fler polisbilar i Wessmantorp än i hela övriga Sverige tillsammans.

Som sagt så jobbade jag från juldagen och framåt samt hela nyårshelgen så det känns som om julen blev lite rumphuggen. Julen 2014 får bli bättre planerad! Nu är det snart dags för våra födelsedagar, så dags att börja fundera på dem istället nu när julen är slut.

Julen i Ekeby 2013

Inga kommentarer: