Jag bjöd på fika i lokala kaffestugan och det var riktigt mysigt.
Vi åt supergod frozen cheesecake med färska bär, oj vad gott!
Kaffet serverades i en söt liten kopparkanna som vi fick till bordet, riktigt trevligt!
Detta ordspråk stämmer så bra!
Nästan hela eftermiddagen och kvällen har spenderats i köket då jag bakat bullar och whoopisar (syndigt goda chokladkakor) samt gjort kvällsmat enligt Linas Matkasse.
Menyn för dagen var grillad kycklingfilé med sparris och ungsbakad potatis, riktigt gott!
Alla var nöjda med maten ikväll så kycklingrätten får mycket väl godkänt! =0)
Recept för 4 personer.
1. Tänd grillen och sätt på ugnen på 225 grader.
2. Tvätta och klyfta 1 kg potatis och skiva ca 250 gr morötter samt en röd lök.
3. Lägg potatis, morötter och lök i en eldfast form.
Salta och ringla över lite olja, in i ugnen i ca 30-40 minuter.
4. Blanda en marinad: 1 ½ msk olja, 1 ½ msk kinesisk soja, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.
5. Dela 600gr kycklingfiléer på längden och marinera i några minuter.
Kan med fördel göras på morgonen, (detta står dock inte i receptet).
6. Finhacka ½ burk soltorkade tomater och blanda med 2 ½ dl matyoghurt.
7. Grilla kycklingen ett par minuter på varje sida och grilla 1 knippe färsk sparris.
8. Servera kycklingen med ungsrostad potatis, grönsaker och yoghurtsås.
1 kommentar:
Tack för en jättemysig eftermiddag & den fina presenten! Vanilj-ljuset tändes på kvällen & det var gudomligt :o))
Skicka en kommentar