Nu är man rund och god om magen efter ett riktigt kalas.
Gåsamiddag är något som tillhör favoriterna och som förbereds noga.
I god tid beställs det en "svensk" gås som ska vara så stor som möjligt, gärna runt 7 kilo.
Jag brukar åka runt på en gårdsbutiksturné lagom inför denna tillställning för att få så fina råvaror som möjligt.
Det köpes förutom gås även potatis, brysselkål, rödkål, äpple mm som fulländar en gåsamiddag i Wessmantorp.
Svartsoppa till förätt är något som ingen av oss gillar så det hoppar vi alltid över, man blir ändå så mätt av själva middagen och efterrätten som består av äpplekaka med vaniljsås.
Gås är ju inget som tillagas om man har brått utan tillhör kategorin "slow food".
Detta innebär att man får stiga upp i tid och börja ta itu med alla förberedelserna med en gång på morgonen.
Lillebror leker med katten medan vi förbereder dagens kalas.
Förutom maten som kräver tid så ska det ju också städas lite inför att gästerna ska komma + att det ska dukas fint på bordet.
Katterna är vid det här laget lika galna som om vi inte hade gett dem mat på en månad och de vallar av köksbänken frenetiskt innan de får sin belöning.
Trånande katt observerar noga trancheringen.
Tillsist fick man en gåsahals...
Vår tjocka lilla Elsa med sin del av halsen.
Sedan var det dax för oss tvåbenta varelser att sitta ner och börja frossa i alla de goda läckerheterna som tillagats.
Smaklig måltid...
Gåsatalrik
Äpplekaka med vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar