tisdag 30 november 2010

Roasted Chicken...

Något av det bästa jag vet är att efter en lång dag när barnen är nattade få krypa upp i TV soffan med en mysig filt, en kopp te och med något sött få titta på feelgood-TV eller rättare sagt ett bra matlagningsprogram.
Jamie Olivers alla serier är en av favoriterna, speciellt när han är hemma på sig gård.
Andra favoriter bland TV-kockarna är Leila Lindholm, Per Morberg, Nigella Lawson och Tina Nordström.

Igår kväll satt jag och tittade på matlagningsprogram med Jamie Oliver.
Det är en kock som jag gillar skarpt, ingen perfektionist som lagar snygg och populär mat utan han lagar god mat av fina ingredienser som alla kan göra hemma.


Igår handlade det om bra och god mat utan för mycket ansträngning.
Idag anammade jag ett av recepten som var Roasted Chicken och super gott blev det.

Ta en ugnsfast form och lägg lagom många oskalade potatis i botten tillsammans med morötter, lök, vitlök, färska örter och lite bacon.
Smörj in en lagom stor hel kyckling i en favorit marinad eller med olja, salt, peppar och rosmarin och fyll den med rödlök skuren i grova bitar
Placera pippin ovanpå potatisen och slå 1 ½ dl buljong i formen och in i ugnen i ca 1 ½ timme i 200 grader.

När det är dax att ta ut pippiluren så låt den vila under folie en 10 minuter på skärbrädan medan du fiskar upp potatisen som läggs på ett serveringsfat och du gör en god sås på skyn som är kvar i formen.
Skär upp fågeln och servera med potatisen och såsen som allt blev klart på samma gång, enkelt! =0)

Inga kommentarer: